Grietfilet op een bedje van prei met een cidersausje
Porties 4 pers
Ingredienten
- 80 à 90 g griet file,tper persoon
- 1/8 appel per man
- 1/8 rode paprika
- 1/4 prei per man
- ____Voor de saus
- sjalotjes gehakte
- 1 scheutje ciderazijn
- 1 dl cider
- 1 dl room
- pezo
- paprikapoeder.
- Currypoeder
- beetje Vis fumet
- 1 scheutje Calvados voor de afwerking
- boter
Instructies
- De sjalotjes in een beetje boter aanstoven zonder te kleuren, deglaceren met een weinig ciderazijn.
- Bevochtigen met de cider, wat laten inkoken,een weinig visfumet toevoegen plus de room, laten inkoken, door een puntzeef doen, afsmaken en eventueel wat binden.
- Indien nodig, op het laatste afwerken met een weinig boter.
- De gewassen prei in julienne snijden en 2/3 gaarstoven in boter en afsmaken, 1/3 van de julienne word in de friteuse gebakken.
- De vis kruiden met de peso,een weinig paprika- en curry poeder, kleuren in boter met een weinig olie, gaarbakken in de oven op 180 graden.
- De geschilde appel in dobbelsteentjes snijden en in boter gaarstoven evenals de rode paprika en beiden bij de saus voegen als garnituur.
- Op het einde werkt men de saus af met en weinig boter en een scheutje calvados.