Archieven

Bladerdeegstengels met pesto -804-

Afdrukken

Bladerdeegstengels met pesto -804-

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 10 plakjes bladerdeeg of 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 g pesto uit potje of vers
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Plak 2 plakjes ontdooide bladerdeeg aan elkaar. Besmeer deze met een laagje pesto en bestrooi met kaas. Plak 2 andere vellen bladerdeeg aan elkaar en leg deze er op. Snijd over de lange zijde in 4 dunne stroken.
  • Leg deze op een bakplaat met bakpapier en houd aan beide kanten vast met je vingers en draai zodat er een twist ontstaat.
  • Doe dit ook met de rest van het bladerdeeg en pesto.
  • De laatste 2 velletjes bladerdeeg kun je doormidden snijden en op elkaar leggen en hier 2 stroken uit halen.
  • Zo heb je in totaal 10 stuks.
  • Gebruik je een grote rol vers bladerdeeg dan kun je de helft besmeren met pesto en de andere helft er op leggen en vervolgens ca. 10 stroken hieruit snijden.
  • Besmeer de pesto twisters met wat losgeklopt ei en bak ze ca. 15 tot 20 minuten in de oven bruin en knapperig.
  • Als ze afgekoeld zijn zullen ze wat steviger zijn.

Paprika rolletjes, gegrilde met pesto -802-

Afdrukken

Paprika rolletjes, gegrilde met pesto -802-

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 2 paprika's
  • handje rucola
  • 8 theelepels ricotta
  • 2 eetlepels walnoten
  • 8 theelepels pesto
  • Olie
  • prikkers

Instructies

  • Leg de paprika’s op een bakplaat of in een ovenschaal en verwarm de oven op 230 graden, het liefst met grillstand.
  • Besprenkel de paprika’s met een beetje olie. Rooster ze tot ze zwart blakeren en draai ze halverwege een keer om. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Haal ze daarna uit de oven en doe de paprika’s in een afgesloten zak of dek de ovenschaal af met folie zodat ze gaan ‘zweten’.
  • Je kunt ze ook roosteren op een gaspitje van het fornuis in het vuur, dit gaat wat sneller.
  • Na 20 minuten laat het velletje makkelijk los van de paprika’s en verwijder deze helemaal.
  • Snijd de paprika in 4 stukken. Besmeer de binnenzijde met een beetje pesto en leg hier een schepje ricotta op. Kruimel hier wat walnoten over en leg een paar blaadjes rucola erop.
  • Rol of vouw de gegrilde paprika dubbel en steek hier een prikker doorheen zodat hij vast blijft zitten

Pasta zoals in Genua -735-

Afdrukken

Pasta zoals in Genua

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 100 g pasta droge schelpen
  • enkele aardappelen krieltjes
  • 100 g Boontjes groene
  • 2 à 3 pijpajuintjes
  • weinig pesto groene
  • spek blokjes naar keuze
  • olijfolie
  • pezo
  • stukje Parmezan kaas

Instructies

  • De krieltjes wassen en beetgaar koken in kokend gezouten water. Daarna pellen en in blokjes snijden
  • De boontjes reinigen in stukken snijden van ongeveer twee centimeter en deze in kokend gezouten water beetgaar koken. Daarna direct onder koud water afspoelen
  • De pijpajuin in mooie schuine stukjes snijden
  • Water met zout aan de kook brengen voor de pasta te garen
  • Ondertussen de spekreepjes aan bakken de aardappel blokjes erbij en de groene boontjes. En als laatste de stukken pijpajuin
  • Dit alles mooi bakken zonder te veel te kleuren
  • De pesto erbij mengen en op het laatste ogenblik de pasta’s er onder mengen

Notities

In een warm bord opdienen met enkele schijfjes Parmezaanse kaas

Pizza, mini met zalm en pesto van rucola -681-

Afdrukken

Pizza, mini met zalm en pesto van rucola -681-

Porties 10 hapjes

Ingredienten

  • 1 rol pizzadeeg
  • 2 eetlepel mascarpone
  • 75 g zalm gerookte in snippers
  • olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten grofgehakt en geroosterd
  • mascarpone
  • rucola
  • pesto van rucola
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 70 g pijnboompitten
  • 70 rucola verse, gewassen en goed gedroogd (of 1 zak)
  • 100 Parmezan versgemalen of grana padano kaas
  • 1/2 Citroen sap
  • 500 ml olijfolie virgine of extra virgine
  • snufje zout naar smaak
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven op 220°C.
  • Steek met een vormpje verschillende rondjes van 4 à 5 cm doorsnee uit het pizzadeeg (kant-en-klaar).
  • Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  • Verdeel de rucolapesto en gerookte zalmsnippers over de minipizza's. Kruid met peper en zout.
  • Besprenkel met olijfolie. Werk af met de pijnboompitten, toefjes mascarpone en plukjes rucola.

Geitenkaas taartje met pesto -362-

Afdrukken

Geitenkaas taartje met pesto

Porties 20

Ingredienten

  • 250 g bladerdeeg diepvries
  • 1 potje pesto groene (pijnboompittenlook, basilicum, olijfolie, peper en zout)
  • 20 kerstomaatjes
  • 150 g geitenkaas
  • basilicum

Instructies

  • Men snijdt rondjes van vijf cm doorsnede uit het bladerdeeg en leg deze op een ovenplaat die met een weinig olie ingewreven is en met wat bloem bestrooit
  • Op het deeg wrijft men wat pesto (niet op de randen) daarop een paar schijfjes kerstomaten wat peper van de molen daarop wat geprakte geitenkaas een beetje kruiden met pezo en een weinig olijfolie en men bakt af in een voorverwarmde oven (180 gr )
  • Als het goudbruin is op een bordje plaatsen en afwerken met een blaadje basilicum
  • Bediening:
  • Op een bordje met servetten apart

Notities

Geitenkaas mag goed afgesmaakt worden Men kan de pesto en het blaadje basilicum weglaten en honing gebruiken