Archieven

Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-

Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Clafoutis met courgetten en geitenkaas -783-
Recept Afdrukken
Porties
15
Porties
15
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De oven op 200° voor verwarmen
  2. De bakvorm inboteren en bebloemen
  3. De courgettes reinigen en wassen Deze dan in mooie gelijke dobbelstenen snijden In een pan met olijf olie wat aanstoven
  4. De eieren in een mengschaal doen en mengen met kaas Daarna de bloem dan de room en dan de courgetten Op smaak brengen met peper zout en de Provençaalse kruiden
  5. Afbakken gedurende een 25-tal minuten
  6. Vedelen in spie’s en opdienen

Feta, lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes -572-

Lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes
Recept Afdrukken
Porties
5 lepeltjes
Porties
5 lepeltjes
Lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes
Recept Afdrukken
Porties
5 lepeltjes
Porties
5 lepeltjes
Ingrediënten
Porties: lepeltjes
Instructies
  1. De paprika’s in mooie, niet te grote dobbelsteentjes snijden en fris houden. De feta eveneens in dobbelsteentjes snijden en mengen met wat olijfolie, peper, zout en een
  2. weinig Provençaalse kruiden.
  3. bediening:
  4. Op een aperitieflepeltje plaatst men eerst wat gesneden paprika en daarna de kaas
Notities

Tips van de chef: Goed fris opdienen.

Beef. Dry Aged Beef met bearnaise, gegrild tomaatje en frietjes -513-

Beef. Dry Aged Beef met bearnaise, gegrild tomaatje en frietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Beef. Dry Aged Beef met bearnaise, gegrild tomaatje en frietjes
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Men schilt de aardappelen en versnijdt ze in de gewenste dikte, Deze worden dan voor de eerste maal gepocheerd in de frituur op een temperatuur van 150 à 160 graden, 5min
  2. Daarna bewaren we ze voor gebruik en bakken deze dan op een temperatuur van 180 à 190 graden goudbruin. Dit doet men op het allerlaatste ogenblik zodat deze krokant en warm zijn men kan ze eventueel met wat zout bestrooien.
  3. het vlees bakt men op het laatste ogenblik in hete boter naar de gewenste bak wijze.
  4. De tomaten worden gewassen en daarna geeft men ze een inkeping in kruis vorm. We kruiden deze met peper, zout, look en wat Provençaalse kruiden en bakken ze een 5 tal minuten af op 180 graden
  5. Bearnaise saus: de boter smelten op een zacht vuurtje zodat het schuim kan verwijderd worden eens de melk gezakt is,
  6. Men maakt een reductie van de verse steeltjes van de dragon, wat peper en eventueel een gehakt sjalotje en 1/3 water, 1/3 witte wijn en 1/3 azijn. Dit laat men een weinig inkoken, waarna men het door een zeef steekt.
  7. Men mengt de 4 eidooiers met 2 lepels van deze GASTRIC, een weinig peper en zout en klopt dit op, op een zacht vuurtje of in een bain-marie,
  8. Bij een homogene dikte, de geklaarde boter er voorzichtig onder mengen, afsmaken en als garnituur de gehakte dragon blaadjes bijvoegen.
Notities

Op een warm bord, een bosje waterkers bovenaan de steak en eronder, de tomaat er op en met de bèarnaise naperen . De frietjes apart opdienen, Tips van de chef: Bèarnaise saus schift heel snel indien deze te koud of te warm word, te verhelpen met wat room te koud ................warme room te warm................koude room.

Lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes -267-

Lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Lepeltje gemarineerde feta met paprikablokjes
Recept Afdrukken
Porties
20
Porties
20
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De paprika’s in mooie niet te grote dobbelsteentjes snijden en fris houden.
  2. De feta eveneens in dobbelsteentjes snijden en mengen met wat olijfolie, peper, zout en een weinig Provençaalse kruiden.
  3. Bediening
  4. Op een bordje met kantpapier.
Notities

Goed fris opdienen.

Tournedos met een gegrild tomaatje -255-

Tournedos met een gegrild tomaatje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Tournedos met een gegrild tomaatje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. De aardappelen schillen en in gewenste dikte versnijden. Een eerste maal pocheren in de frituur op een temperatuur van 150 à 160 °C.
  2. Voor het opdienen op een temperatuur van 180 à 190 °C goudbruin bakken zodat deze krokant en warm zijn (eventueel met wat zout bestrooien).
  3. Het vlees op het laatste ogenblik bakken in hete vetstof naar de gewenste bakwijze.
  4. De tomaten worden gewassen, een kruisvormige inkeping maken en kruiden met peper, zout, look en wat provencaalse kruiden. Een 5 tal minuten afbakken op 180 °C.
  5. Voor de saus:
  6. De boter smelten op een zacht vuurtje zodat het schuim kan verwijderd worden en de melk gezakt is.
  7. Een reductie maken van de verse steeltjes van de dragon, wat peper en eventueel een gehakt sjalotje met 1/3 water 1/3 witte wijn en 1/3 azijn.
  8. Een weinig laten inkoken en door een zeef steken (=gastric).
  9. Men mengt 4 eidooiers met 2 lepels van deze GASTRIC, een weinig peper en zout.
  10. Opkloppen op een zacht vuurtje of in een bain-marie.
  11. Bij een homogene dikte de geklaarde boter voorzichtig ondermengen, afsmaken en als garnituur de gehakte drago blaadjes.
  12. Bediening
  13. Op een warm bord, een bosje waterkers bovenaan , de steak onderaan met de tomaat en overgieten met de bèarnaise.
Notities

Bèarnais schift heel snel bij te koud of te warm en kan worden verholpen met wat room. te koud ................warme room te warm................koude room