Archieven

Humus met Noord-Afrikaanse salade -666-

Humus met Noord-Afrikaanse salade
Recept Afdrukken
Porties
/
Porties
/
Humus met Noord-Afrikaanse salade
Recept Afdrukken
Porties
/
Porties
/
Ingrediënten

Clili con carne met humus -656-

Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Clili con carne met humus
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Olie verhitten
  2. Ui bakken +/- 5 minuten lichtjes bruin
  3. vlees bijvoegen en aanbakken, 20min al roerend en uit elkaar halen.
  4. Look, pepers, wortel, specerijen, suiker, pezo 1-2 minl
  5. Voeg tomaten, bonen, suiker en bouillon toe
  6. Deksel op de pan en +/- 40 minuten laten pruttelen op een zacht vuur
  7. Serveer, verdeel de humus, de zure room en de guacamole boven op.

Lam met humus * -654-

Lam met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Lam met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in een pan
  2. Fruit er de ui gedurende 3-4 minuten , zacht glazend
  3. Voeg er het lam stukje per stukje
  4. Fruit alles al roerend gedurende 10 minuten tot alles licht bruin gebakken is
  5. Voeg er de gember, en de kruiden aan toe.
  6. Af en toe doorroeren tot de stukjes lam een korst van kruiden krijgt.
  7. Voeg er de tomaten en het water aan toe
  8. Kook gedurende 30 minuten al roerend tot het lam mals is.
  9. Neem van het vuur en voeg de yoghurt er aan toe.
  10. Serveer en breng de humus en de koriander er boven op.

Paddenstoelen met humus * -652-

Paddenstoelen met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Paddenstoelen met humus *
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten

Gehaktballetjes, Marokaanse met humus * -651-

Gehaktballetjes, Marokaanse met humus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Gehaktballetjes, Marokaanse met humus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak het gehakt op met de eieren, broodkruim, chilipoeder, pezo en kaneel.
  2. Rol de balletjes, +/- bodem grootte van een dessert lepel
  3. Saus
  4. Onder deksel
  5. Verhit de olie en voeg er de selder en de ajuin aan toe. Bak licht bruin gedurende 5 minuten
  6. Voeg look, chilipoeder, tomaten en suiker toe
  7. Kruid met pezo en laat 5 minuten pruttelen
  8. Voeg de balletjes toe. Laat +/- 15 koken onder deksel op laag vuur
  9. Haal het deksel er af, draai de balletjes
  10. Laat nog 5 minuten doorkoken tot de saus aangedikt is
  11. Controleer of de balletjes genoeg gekookt zijn.
  12. Lepel de humus op de borden. Schep balletjes met saus er op.
  13. Werk af met peterselie en/of basilicum