Archieven

Makreelfilets, mousse met lompviseieren -330-

Afdrukken

Makreelfilets, mousse met lompviseieren

Porties 20

Ingredienten

  • keukenrobot
  • 2 makreel gerookte filets
  • lompviseieren zwarte of rode
  • 25 cl room opklop
  • takjes dille.
  • blaadjes gelatine
  • 1 scheutje witte wijn
  • pezo
  • paprika

Instructies

  • Men reinigt de filets door het vel en de hardste stukken te verwijderen, deze resten brengt men aan het koken in witte wijn (niet te veel).
  • Men weekt de gelatineblaadjes (ongeveer 8 stuks per liter room en vis inbegrepen).
  • De rest van de filets maalt men zo fijn mogelijk.
  • Men klopt de room met peper en paprika -poeder ¾ op
  • De jus wordt door een fijne zeef gestoken en gemengd met de uitgeperste gelatineblaadjes, waarna men het even laat afkoelen.
  • Men mengt dit eerst met de gemalen vis, waarna men er heel voorzichtig de room aan toevoegt.
  • Daarna afsmaken en in de koelkast laten opstijven.
  • Bediening
  • Men doet de farce in een spuitzak met getande spuitmond en vult de kleine glaasjes ongeveer ¾.
  • Afwerken met een takje dille en lompviseieren.en eventueel een stukje grisinni.

Notities

Gelatine bladeren altijd weken in koud water. Uitpersen en mengen in een warme bereiding, anders hebben de blaadjes geen werking. Wanneer men opgeklopte room mengt met een ander gerecht: opletten want de room blijft dikken zolang men er in draait om dan uiteindelijk te schiften.

Heilbot mousse -210-

Afdrukken

Heilbot mousse

Porties 4

Ingredienten

  • 100 g heilbot gerookte
  • 1 dl room
  • pezo
  • gelatine
  • visfumet poeder
  • 1 Citroen
  • ___________als garnituur :
  • Dille
  • lompviseieren rode
  • wat garnalen

Instructies

  • De room ¾ opkloppen en peper en zout toevoegen.
  • De heilbot snijden en laten opkoken in wat water met citroen en visfumet.
  • Daarna passeren in een blender.
  • De gelatine blaadjes toevoegen (8 à 9 per liter).
  • Koud laten worden, mengen met de room en in de koelkast laten opstijven.
  • In een spuitzak doen met dikke spuitmond.
  • In een champagneglas ¾ opspuiten en afwerken met wat garnalen, dille en rode lompeitjes.