Archieven

Tzaziki -662-

Afdrukken

Tzaziki

Ingredienten

  • 2 komkommer twee, zonder zaad. gewassen geraspt
  • zeezout
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 teentje look fijn gehakt
  • pezo
  • olijfolie
  • dille

Instructies

  • De komkommer schillen en halveren de pitjes met behulp van een lepel verwijderen.
  • Het vruchtvlees in fijne brunoise snijden of raspen
  • wat laten uitlekken of uitknijpen in (netel)doek
  • alles mengen

Bloemkool, geroosterde met tahini saus * -661-

Afdrukken

Bloemkool, geroosterde met tahini saus *

Ingredienten

  • 1 bloemkools grote stukjes. , Frituren 160)C
  • 175 g tahini pasta, geroosterde fijn gemalen sesamzaadjes
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 125 ml water koud
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 40 g peterselie Platte, fijn gesneden
  • zout

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes
  • Frituur de bloemkoolroosjes op 160°C, of bak ze goudbruin in een pan.
  • Laten uitlekken op keukenpapier
  • Maak de tahini saus
  • Doe de tahini pasta in een grote kom samen met de look, de peterselie, de yoghurt en het limoensap
  • Voeg al roeren het water bij tot honing dikte.
  • Lepel de tahini saus op een bord met de bloemkoolroosjes boven op.
  • Of dien apart op

Lam met humus * -654-

Afdrukken

Lam met humus *

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui cutter, superfijn gehakt
  • 650 g lamsschouder zonder been in grote stukjes gesneden
  • 2,5 cm gember fijn geraspt
  • 2 teentjes look fijn gehakt
  • 1/2 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel koriander poeder
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • pezo
  • 200 g tomaten gehakt
  • 150 ml water
  • 100 g Griekse yoghurt
  • ___Garnituur
  • 450 g humus
  • koriander verse, gehakt

Instructies

  • Verhit de olie in een pan
  • Fruit er de ui gedurende 3-4 minuten , zacht glazend
  • Voeg er het lam stukje per stukje
  • Fruit alles al roerend gedurende 10 minuten tot alles licht bruin gebakken is
  • Voeg er de gember, en de kruiden aan toe.
  • Af en toe doorroeren tot de stukjes lam een korst van kruiden krijgt.
  • Voeg er de tomaten en het water aan toe
  • Kook gedurende 30 minuten al roerend tot het lam mals is.
  • Neem van het vuur en voeg de yoghurt er aan toe.
  • Serveer en breng de humus en de koriander er boven op.

Kibbeling -642-

 

Afdrukken

Kibbeling

Porties 20 hapjes

Ingredienten

  • 500 g kabeljauw
  • 150 g bloem
  • 2 eidooiers
  • 1 flesje bier
  • viskruiden met zout
  • arachideolie of zonnebloemolie om te frituren
  • ___Remouladesaus
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt of turkse
  • 1 eetlepels bieslook vers geknipte
  • 1 eetlepels peterselie vers gehakte
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepels augurk fijngehakte

Instructies

  • Snijd de kabeljauw in middelgrote stukken.
  • Verhit de olie tot 180 °C.
  • Roer in een kom de bloem en eidooiers los en voeg dan net zoveel bier toe totdat je een dik beslag hebt dat blijft plakken aan de vis.
  • Breng vervolgens goed op smaak met viskruiden.
  • Laat de vis stuk voor stuk in de hete olie glijden zodat ze niet aan elkaar gaan plakken
  • Frituur ze totdat ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Schep ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze even uitlekken op een velletje keukenpapier.
  • Bereiding Meng alle bovenstaande ingrediënten door elkaar en klaar is je remouladesaus

Frambozen. Charlotte met frambozen -549-

Afdrukken

Frambozen. Charlotte met frambozen

Porties 6 pers

Ingredienten

  • 250 g frambozen diepvries
  • 200 ml frambozenbier
  • 8 bladeren gelatine
  • 250 ml griekse yoghurt
  • 4 eetlepels suiker fijne
  • 1 pakje vanille suiker
  • 25 cl room opklop
  • Lange vingers:
  • frambozen verse
  • Poedersuiker
  • 4 Amaretto koekjes

Instructies

  • Men laat het fruit ontdooien. We weken de gelatine en warmen het bier.
  • Als het warm is doet men er de uitgeknepen gelatine bij en mengen dit goed.
  • De yoghurt met de suiker en vanille loskloppen en er het bier (niet te warm) aan toevoegen, daarna mengen met de ontdooide frambozen.
  • De slagroom opkloppen en deze voorzichtig bij de rest spatelen.
  • Men bekleedt een springvorm met plastiek folie, men bedekt de bodem met de koekjes, de gesuikerde kant naar boven, de rest van de koekjes zet men recht tegen de zijkant met de gesuikerde kant naar buiten.
  • Daarna voorzicht de farce erin gieten en in een koelkast laten opstijven.

Notities

Voor het opdienen neemt men de Charlotte uit de vorm, versiert deze met wat frambozen en bloemsuiker, presenteren en versnijden.