Archieven

Citroen pudding ( piccoli a limone) -600-

Afdrukken

Citroen pudding ( piccoli a limone)

Porties 4 pers

Ingredienten

  • 120 g brood wit
  • 65 ml melk
  • 40 g amandelen gemalen en een weinig amandel schilfers
  • 40 g suiker
  • 40 g boter op kamer temperatuur
  • 4 eidooiers
  • 1 à 2 citroenen
  • ____Voor de garnituur
  • 2 appels
  • boter
  • suiker
  • 1 scheut balsamico azijn
  • frambozen coulis

Instructies

  • Week het brood in de melk en meng er de amandelen en de suiker onder
  • Maak zestes van de citroen en wat sap
  • Meng de malse boter en de eidooiers en de citroen zestes met een weinig citroen sap eronder
  • Smeer inox ringen in met boter en doe er een laagje suiker op
  • Vul de ringen bestrooi met wat amandel schilfers
  • Bak af gedurende een 20 à 25 minuten in een voor verwarmde oven van 170° af
  • Garnituur appelschijfjes gekarameliseerd en geblust met een weinig balsamiek azijn en een
  • Traan van frambozencoulis

Entrecote, Ierse met gebakken asperges -429-

Afdrukken

Entrecote, Ierse met gebakken asperges

Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 kg entrecote
  • Zwarte peper
  • Zeezout grof
  • olijfolie
  • ___voor de béarnaise:
  • 4 eigelen
  • 2 eetlepels gastrique
  • 6 dl boter geklaarde
  • 2 eetlepels dragon fijngehakt
  • tabasco
  • pezo
  • ____Voor de garnituur
  • 20 asperges dikke witte , geschild
  • basilicum Pomamore-

Instructies

  • Bestrijk het vlees met olijfolie en kruid met peper en zeezout. Bak het vlees rondom mooi bruin. Bak het vlees verder in een oven op 150°C tot gewenste gaarheid.
  • Kook de asperges 4-5 min in gezouten water. Laat ze afkoelen in ijskoud water.
  • Droog de asperges af en bestrijk ze met de marinade van de Pomamore-basilicum. Bak of gril de asperges kort.
  • Klop ondertussen het eigeel met de gastrique en een scheutje water over een matig vuur schuimig. Voeg de geklaarde boter in een fijn straaltje al kloppend toe.
  • Smaak af met dragon, tabasco, peper en zout.
  • Snij het vlees in schijven en serveer met een
  • aantal Pomamore-basilicum, asperges en béarnaise.