Archieven

Asperges en spek op een spiesje -824-

Asperges en spek op een spiesje -824-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Asperges en spek op een spiesje -824-
Recept Afdrukken
Porties
8 pers
Porties
8 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg. Kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze goed uitlekken en opdrogen op een schone keukenhanddoek.
  2. Klop voor de dipsaus de mayonaise op met de verse kaas.
  3. Meng de tapenade, de tomaatblokjes en de fijngesnipperde dragon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg.
  4. Snij de asperges in gelijke stukken.
  5. Rol 1 stukje samen met een aspergepunt op in een plakje spek. Prik op spiesjes.
  6. Bak in de grillpan of op de barbecue, tot het spek knapperig is.
  7. Serveer warm, met de lichtjes gekoelde dipsaus.

Konijnenrug met Barolo uien en puree van witte bonen -594-

Konijnenrug met Barolo uien en puree van witte bonen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Konijnenrug met Barolo uien en puree van witte bonen
Recept Afdrukken
Porties
4 pers
Porties
4 pers
Ingrediënten
Porties: pers
Instructies
  1. De konijnenrug opkuisen en kruiden met peper en zout. Deze mooi aankleuren in wat boter en olie en voor het opdienen afbakken in de oven op 80° gedurende een 20 tal minuten. Het vlees moet mooi roze blijven. De uien in kleine blokjes snijden en fruiten in olie zonder te kleuren, blussen met de wijn en de wild fond. Enkele takjes tijm toevoegen en op een zacht vuurtje laten trekken, daarna de tijm verwijderen en de saus binden met zéér koude boter.
  2. De bonen laten uitlekken en spoelen , opkoken in een weinig groenten bouillon en afkruiden, mixen en de room toevoegen.
  3. De ciabatta in schijven snijden, kleuren in olijf olie, afdeppen met keuken papier en besmeren met de tapenade.
Notities

Op een warm bord maakt men een sokkel van de bonen puree, daarop de filet en naperen met de saus. Een stukje brood erbij en smakelijk.