Valentijns gebak
Porties 8 pers
Ingredienten
- 130 g suiker
- 4 eieren
- 1 pakje vanille suiker
- 120 g bloem zelfrijzende
- weinig vetstof om de bakvorm, hartvorm, te smeren
- 1 blikje ananas
- 2 eetlepels rhum of amaretto
- 3 à 4 dl room opklop
- 100 g suiker
- beetje chocolade schilfers
Instructies
- _________Voor de biscuit
- De eieren samen met de suiker en vanille opkloppen tot we een witgele brij bekomen
- De gezeefde bloem er beetje bij beetje voorzichtig onder spatelen
- Dit in de geboterde vorm doen en afbakken in een voor verwarmde oven op 2oo ° gedurende een 30 tal minuten
- _______Voor de afwerking
- De ananas in stukjes snijden en het sap wat inkoken en mengen met de gekozen drank
- De slagroom met de suiker opkloppen
- De koek in 2 snijden en de onderste laag besprenkelen met de jus. De stukjes ananas verdelen en bestrijken met de room
- Het bovenste gedeelte eveneens besprenkelen en terug op de onderste plaatsen
- De koek in smeren met de room en afwerken met schilfers chocolade en hartjes