Archieven

Valentijns gebak -728-

Afdrukken

Valentijns gebak

Porties 8 pers

Ingredienten

  • 130 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanille suiker
  • 120 g bloem zelfrijzende
  • weinig vetstof om de bakvorm, hartvorm, te smeren
  • 1 blikje ananas
  • 2 eetlepels rhum of amaretto
  • 3 à 4 dl room opklop
  • 100 g suiker
  • beetje chocolade schilfers

Instructies

  • _________Voor de biscuit
  • De eieren samen met de suiker en vanille opkloppen tot we een witgele brij bekomen
  • De gezeefde bloem er beetje bij beetje voorzichtig onder spatelen
  • Dit in de geboterde vorm doen en afbakken in een voor verwarmde oven op 2oo ° gedurende een 30 tal minuten
  • _______Voor de afwerking
  • De ananas in stukjes snijden en het sap wat inkoken en mengen met de gekozen drank
  • De slagroom met de suiker opkloppen
  • De koek in 2 snijden en de onderste laag besprenkelen met de jus. De stukjes ananas verdelen en bestrijken met de room
  • Het bovenste gedeelte eveneens besprenkelen en terug op de onderste plaatsen
  • De koek in smeren met de room en afwerken met schilfers chocolade en hartjes

Rhum. Femkes Cocktail -554-

Afdrukken

Rhum. Femkes Cocktail

Porties 12 apero"s

Ingredienten

  • 500 cl rhum witte
  • 1 l spuitwater
  • suiker
  • 4 limoenen
  • 500 g frambozen diepvries
  • Munt

Instructies

  • De diepvries frambozen mixen en sap van limoen toevoegen tesamen met wat suiker. Mengen met witte rhum en spuitwater
  • Garnituur : volledige frambozen, munt, enkele partjes limoen
  • Opdienen met ijs

Mai Thai -308-

Afdrukken

Mai Thai

Porties 1

Ingredienten

  • 4 cl sinaasappelsap
  • 4 cl ananassap
  • 2 cl Rhum witte
  • 2 cl triple sec
  • grenadine.
  • citroensap

Instructies

  • Vermeng 4 cl sinaasapplesap met 4 cl ananassap, 2 cl witte rum, 2 cl triple sec en een likje grenadine en/of citroensap naar smaak.