Appel, samosa met geitenkaas
Porties 2 stuks
Ingredienten
- 2 appelen
- 2 vijgen verse
- 6 pruimen gedroogde
- Wat honing
- geitenkaas Verse zonder korst en van goede kwaliteit
- Filodeeg
- boter
Instructies
- Men schilt de appel en snijdt deze in mooie dobbelsteentjes, die we in wat boter aanstoven (geen puree).
- De vijgen en de pruimen snijdt men ook in dobbelsteentjes en voegt deze bij de appels en de honing
- Even laten stoven
- Dit alles afkoelen en mengen met de kaas, eventueel een draai van de peper molen.
- Men neemt het deeg en snijdt deze in lange banden met een breedte van een 5 cm.
- Doe er een lepeltje van onze mengeling bij en opvouwen in driehoeken .
- Op een ovenplaat met bak papier leggen en met een borsteltje inwrijven met gesmolten boter.
- Afbakken in een voor verwarmde oven op 220°