
Aspergetaart
Porties 4 pers
Ingredienten
- 450 g asperges groene
- 250 g bladerdeeg
- 2 eieren
- 150 ml room verse
- 1/2 tl mosterd Dijon
- 2 eetlepels Parmezan vers geraspte
- zeezout
- zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 210°C.
- Breng een grote pan gezouten water aan de kook.
- Snijd het harde deel van de asperges en schil ze 2 cm van het kopje.
- Doe ze in de pan, breng opnieuw aan de kook en blancheer de asperges 4 minuten.
- Giet ze af en spoel ze na met koud water.
- Droog ze af met een schone theedoek.
- Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 30 bij 20 cm en leg het op een passende bakplaat.
- Leg de asperges in een rij op het deeg, laat een rand van ongeveer 2 cm.
- Kluts de eierdooiers en bestrijk de randjes van de taart ermee.
- Bak de taart 15 minuten in de oven.
- Meng de room met de mosterd, Parmezaanse kaas, de resterende eierdooiers, zout en peper in een kom.
- Schep dit mengsel over de asperges en zet de bakplaat terug in de oven.
- Bak nog eens 15 minuten tot de taart goudkleurig is aan de bovenkant.
Notities
Serveer direct uit de oven, lauwwarm of koud.