
Ham. Aspergesalade met Ardense ham
Porties 4 pers
Ingredienten
- 8 sneden ham ardense
- 750 g asperges witte
- 1 kropsla
- 2 lente uitjes
- 4 takjes peterselie
- 10 tomaat kleine in zongedroogde olie
- 4 eieren hardgekookte
- zure room
- pezo
Instructies
- Schil de asperges, breek de harde onderkant weg en snij ze schuin in stukken.
- Stoom of kook ze beetgaar en laat afkoelen.
- Stop de plakken ham tussen 2 vellen keukenpapier en zet ze 2 minuten in de microgolfoven (of bak ze krokant)
- Meng voor de dressing de mayonaise met de zure room en de kruiden (voeg eventueel wat kookvocht van de asperges toe). Breng op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren en snij ze doormidden. Spoel de sla en scheur de blaadjes kleiner.
- Snij de lente-ui in ringen.
- Meng de asperges met de zongedroogde tomaatjes en de helft van de lente-ui
- Verdeel de sla, asperges, eieren en ham over de borden.
- Lepel er de dressing over en werk af met peterselie en lente-ui