Poon , venkel ,vissoep en rouille -893-

Print

Poon , venkel ,vissoep en rouille

Porties 4

Ingredienten

  • 200 g poon rode of grauwe. Filet zonder vel in strookjes gesneden

Venkel

  • 0,25 venkel in julienne gesneden
  • venkelgroen

Vissoep

  • 1 ui grote, grofgesneden
  • 1 rode paprika grofgesneden
  • 1 courgette grofgesneden
  • 1 tomaat in 8 gesneden
  • 1 venkel grofgesneden
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 l visfumet
  • 25 cl witte wijn
  • 10 cl Ricard
  • bouquet garni tijm, laurier en peterseliestengels
  • pezo naar smaak

Rouille

  • 100 g mayonaisse
  • 20 cl vissoep ingekookte
  • citroensap enkele druppels
  • 1 teentje look gepureerd
  • safraan enkele draadjes
  • peper naar smaak

Afwerking

  • broodcroutons

Instructies

Vissoep

  • Stoof de groenten met het kruidenbosje aan in olijfolie, voeg de tomatenpuree toe, blus met Ricard, giet de witte wijn en visfumet erbij. Laat een 20-tal minuten pruttelen, mix en giet door een fijne zeef. Kruid naar smaak.

Rouille

  • Meng de mayonaise met de vissoep en wat citroensap. Voeg het teentje look en de saffraan toe. Kruid met peper.

Afwerking

  • Schik de stroken grauwe poon, de venkelslierten, het venkelgroen, de rouille en de croutons in warme diepe borden. Serveer er aan tafel de hete soep bij.

Notities

Robert
Scroll naar boven