Scampi tempura met Thaise dip
Porties 10
Ingredienten
- 20 tijgergarnalen 16/20 gekuist
- 2 pakken tempurabloem mengen volgens verpakking
- ___voor de dipsaus:
- 120 ml water
- 1 theelepel arowroot pijlwortelmeel
- 25 ml Thaise vissaus nam pla
- 1/2 stengel citroengas
- 1/2 peper rode Spaanse
- 1 theelepel basterdsuiker
- 1 limoen sap en schil van
- 1 ui lente , fijn gesneden
- 1 eetlepel koriander grof gehakt
Instructies
- Breng voor de dip het water aan de kook. Roer de arowroot door het water tot het water gebonden is. Neem het water van
- het vuur en roer de rest van de ingrediënten door het water. Laat afkoelen. Steek de garnalen op stokjes en haal ze door het
- tempurabeslag. Frituur ze krokant in olie op 180°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.