Archieven

Hertekalf met duo van wintermousse -129-

Hertekalf met duo van wintermousse
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Hertekalf met duo van wintermousse
Recept Afdrukken
Porties
6
Porties
6
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Reinig de knolselder en de broccoli.
  2. Zet deze op tezamen met 500g. aardappelen in kokend water en gaar een 20-tal minuten.
  3. Afgieten en wat laten opdrogen.
  4. Voeg een scheut room toe en wat boter om op smaak te brengen.
  5. Schil de winterpeertjes en zet ze op in de wijn met suiker en de kruiden.
  6. Kook ze beetgaar.
  7. Kook de aardappelen, pureer ze en voeg de maïs toe.
  8. Spuit met behulp van een spuitzak de kroketten en laat afkoelen.
  9. Haal ze door het eiwit en paneer ze.
  10. Bak het vlees goudkleurig in de pan en daarna 10 minuten in de oven naargelang de bakwijze.
  11. Warm de wildfond en laat even reduceren.
  12. Monteer met wat boter.
  13. Schep wat knolselder op met daarop wat broccolimousse.
  14. Eventueel met een roosje broccoli afwerken.
  15. Peertje naast leggen en een 4-tal maïskroketten.
  16. Snij het vlees op 2 cm en schik het onderaan.
  17. Napeer met de saus en versier met wat bladpeterselie.

Hertekalf, filet met najaarsgroenten en saliesausje -018-

Hertekalf. Filet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Hertekalf. Filet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
Recept Afdrukken
Porties
4
Porties
4
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
  2. Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
  3. Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat eveFilet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
  4. Bereiding
  5. Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
  6. Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
  7. Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat even rusten.
  8. Gaar de hertefilet verder in de oven en glaceer ondertussen de groentjes met een weinig suiker en boter in een pannetje.
  9. Zeef de saus door een fijne puntzeef en laat deze nog even opkoken.
  10. Wanneer de saus gloeiend heet is roert u er van het vuur weg nog een klontje ijskoude boter door.
  11. Snij de hertefilet in fijne sneetjes en overgiet met saus.
  12. Werk verder af met de geglaceerde groentjes en kroketjes.