Hertekalf. Filet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
Porties 4
Ingredienten
- 600 g hertekalf filets
- 4 stronkjes witloof kleine
- 12 spruitjes
- 4 wortelen jonge
- 1 botje salie
- 12 kroketten
- 1/2 l wildfond sterk ingekookte
- 100 g boter
Instructies
- Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
- Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
- Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat eveFilet van hertekalf met najaarsgroenten en saliesausje
- Bereiding
- Reinig alle groenten en gaar elke soort groenten apart.
- Laat ondertussen de wildfond opkoken met fijn gesnipperde salie en bind eventueel lichtjes bij met roux.
- Bak de hertefilet kort aan in een pan en laat even rusten.
- Gaar de hertefilet verder in de oven en glaceer ondertussen de groentjes met een weinig suiker en boter in een pannetje.
- Zeef de saus door een fijne puntzeef en laat deze nog even opkoken.
- Wanneer de saus gloeiend heet is roert u er van het vuur weg nog een klontje ijskoude boter door.
- Snij de hertefilet in fijne sneetjes en overgiet met saus.
- Werk verder af met de geglaceerde groentjes en kroketjes.