Zalm. Tartaar van rauwe en gerookte zalm in kerrie
Porties 4
Ingredienten
- 8 plakjes zalm gerookte
- 300 g zalm verse filets
- 2 appelen boscoop
- 1 sjalot
- 1 bot bieslook
- 10 g prei scheuten
- 1 dl olijfolie extra vierge
- 1/2 limoen
- ____Saus:
- 1 dl mayonaise
- 1 dl yoghurt magere
- 1 koffielepel kerriepoeder
- 1 koffielepel citroensap
- 1 soeplepel peperbollen roze
Instructies
- Kuis de zalmfilet volledig op.
- Verwijder de bruine vetlaag en spoel in ijswater.
- Hak de filet met behulp van een scherp mes in kleine dobbelsteentjes van maximaal 3 mm³.
- Bewaar de gesneden filet in de koelkast.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij deze eveneens in dobbelsteentjes.
- Besprenkel met citroensap om de witte kleur te behouden.
- Snipper de sjalotten en de bieslook fijn en meng deze met de gesneden zalmfilet.
- Voeg vervolgens de appeltjes en de olijfolie toe en kruid het geheel met limoensap, grof zeezout en pepermolen.
- Snijd 8 ronde vormen uit de gerookte zalm en bekleed 5 ervan met de gemaakte mengeling.
- Dek af met de overige plakjes gerookte zalm en versier het bekomen kroontje met de jonge preischeuten.
- Saus
- Vermeng de mayonaise met de magere yoghurt en breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout.