Appel, warme taart met huisbereid kaneelijs
Porties 4
Ingredienten
- 4 appeltaartjes kleine
- 1 l melk
- 8 eidooiers
- 150 g suiker
- 1 vanillestok
- 1 kaneelstok
- 1 dl frambozencoulis
- 30 g amandelen geroosterde
Instructies
- Breng de melk aan de kook met de vanillestok en de kaneel.
- Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op.
- Wanneer de melk kookt mag deze over de eieren en de suiker gegoten worden.
- Zet deze massa dan weer op het vuur tot deze een binding vertoont.
- Dit kan met de hulp van een houten spatel.
- De massa mag het kookpunt zeker niet bereiken!
- Trek regelmatig een lijn door de spatel en wanneer de lijn zichtbaar blijft is de massa klaar.
- Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine.
- Warm de appeltaartjes op en leg op elk taartje een bolletje kaneelijs.
- Werk af met frambozencoulis en gekleurde amandelen.