Appel, warme taart met huisbereid kaneelijs -020-

Afdrukken

Appel, warme taart met huisbereid kaneelijs

Porties 4

Ingredienten

  • 4 appeltaartjes kleine
  • 1 l melk
  • 8 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 kaneelstok
  • 1 dl frambozencoulis
  • 30 g amandelen geroosterde

Instructies

  • Breng de melk aan de kook met de vanillestok en de kaneel.
  • Klop ondertussen de eidooiers met de suiker op.
  • Wanneer de melk kookt mag deze over de eieren en de suiker gegoten worden.
  • Zet deze massa dan weer op het vuur tot deze een binding vertoont.
  • Dit kan met de hulp van een houten spatel.
  • De massa mag het kookpunt zeker niet bereiken!
  • Trek regelmatig een lijn door de spatel en wanneer de lijn zichtbaar blijft is de massa klaar.
  • Laat afkoelen en draai af in een ijsmachine.
  • Warm de appeltaartjes op en leg op elk taartje een bolletje kaneelijs.
  • Werk af met frambozencoulis en gekleurde amandelen.