Tiramisu met framboos en verse frambozencoulis -743-
Porties 8 pers
Ingredienten
- frambozencoulis AANKOOP*, of zelf maken: water,frambozen, suiker, steranijs** //
- 130 ml water of frambozencoulis kopen
- 50 g Poedersuiker of frambozencoulis kopen
- 350 g frambozen of frambozencoulis kopen
- 1 steranijs of frambozencoulis kopen
- ----Tiramisu
- 250 g mascarpone
- 150 ml slagroom 40 % vetgehalte
- 100 g frambozenconfituur Potje SO fruit van Materne frambozen te vinden in de koelafdeling Delhaize
- ----Afwerking
- 8 frambozenmeringue te vinden bij Delhaize ( bakkerij )
- 8 blaadjes verse munt
- 100 g amandelschilfertjes roosteren in een antikleefpan zonder vetstof
Instructies
- Frambozencoulis : Kook de frambozen, water, suiker, en steranijs 20 min zachtjes tot een compote. Zeef door een mousselinezeef tot een homogene coulis. laten afkoelen.
- Tiramisu : Klop de room op - Meng de mascarpone met de frambozenconfituur en meng er daarna de room zachtjes onder.
- Opbouw van het glas : verkruimel de meringue en giet er wat coulis over. Schep er een sl mascarpone mengsel over en daarna wat coulis langs het glas over dit mengsel. Zet 2 uren koel in de koelkast .
- Afwerking: Versier met wat amandelschilfertjes een framboos en een vers muntblaadje.