
Skrei met amandelkorstje, blanke boter met bieslook
Porties 4 pers
Ingredienten
- 25 g amandelen met vel
- 1/2 bot peterselie Platte , gehakte
- 4 eetlepels panko
- 75 g boter malse
- _____Blanke boter
- 20 cl witte wijn droge
- 10 cl azijn witte wijn
- Peperbolletjes
- skrei
Instructies
- Amandelkorst :
- Alles in een vijzel fijn stampen en op de vis filets leggen, die we eerst kruiden met pezo. Deze worden dan in een warme oven afgebakken onder de grill.
- Blanke botersaus
- Dit alles laten inkoken en er 20 cl room aan toevoegen, opnieuw laten inkoken en daarna monteren met 100 gr harde boter.
- Door een zeef steken, afsmaken en op het eind de fijn versnipperde bieslook erbij voegen.
- Als voorgerecht een 70 à 80gr per persoon
Notities
Op een warm bord met de saus er rond, niet op de vis!