
Makreel op schrijnwerkers wijze. (voor Mark en Jack)
Porties 4 pers
Ingredienten
- 4 makreel filets mooie verse
- boter
- olijfolie goede
- 100 g quinoa
- tandoriekruiden
- weinig curry
- weinig kippepasta
- 3 pijpajuin mooie vaste
- 1 avocado
- 16 kerstomaten vaste
- 8 radijsjes
- 12 Boontjes groene
- 2 appels groene
- weinig platte peterselie
- ciderazijn
- 1 Citroen
Instructies
- De quinoa wassen en in het dubbel vocht garen met wat kippenpasta tandorie kruiden. Wat curry poeder. Bij gaarheid laten afkoelen
- De boontjes beetgaar koken afkoelen en in dobbelstenen snijden
- De avocado pellen en eveneens in dobbelsteentjes versnijden. Wat citroensap erover doen om niet te verkleuren
- De tomaten ontpitten en in dezelfde grootte versnijden. Idem met het radijsje de appel en de pijpajuin
- Platte peterselie fijn versnipperen, niet hakken
- Alles voorzichtig mengen en op smaak brengen met wat peper, zout, olijfolie en ciderazijn. Koel bewaren
- De filets opkuisen en alle graatjes verwijderen. Deze op het laatste in wat hete olijfolie en boter bakken langs 1 zijde wat peper en zout erop. Voor het opdienen een weinig citroensap
- De makreel mag niet gans gaar zijn daar deze anders droog is en niets meer van smaak heeft. Is hij nog wat rauw kan geen kwaad (is een vette vis)
- Op een mooi bord plaats men wat quinoa daarop de fijne groentjes en tenslotte de makreelfilet. Afwerken met wat blaadjes groene peterselie