Haring, gerookte in een glaasje erwtenmousse.
Porties 10 glaasjes
Ingredienten
- 2 haringfilet zacht gerookte
- 150 g erwtjes diepvries
- eetlepels zure room enkele lepels
- peper
- paprikapoeder.
- 1 limoen
- haring eitjes
- blaadjes postelein of een andere soort groeneof scheutjes
Instructies
- De erwtjes kort koken in kokend gezouten water en direct in ijswater laten schrikken. Deze dan met een weinig water fijn cutteren tot een mooi glad zalfje.
- Op smaak brengen met wat peper en paprikapoeder. Limoen zeste’s en een weinig limoensap en de zure room. Wel rekening houden dat de haring al gezouten is
- De haringfilet reinigen, vel en graatjes verwijderen. Deze dan in mooi reepjes snijden
- De mousse in de glaasjes doen met een spuitzak zodat de randen mooi zuiver blijven Daarop de reepjes vis doen
- En we werken af met enkele eitjes en een blaadje postelein