Broccoli roomsoepje
Porties 2 liter
Ingredienten
- 2 uien
- 2 prei Wit van
- 1 stengel selder
- 1 brocoli mooie (indien te klein neemt men 2 of 3 stuks
- Kippenpasta
- pezo
- scheutje room
Instructies
- Men deelt de broccoli en houden een handvol mooie kleine roosjes als garnituur
- Daarna versnijdt men de rest van de groenten en broccoli in stukjes die men zorgvuldig wast, om daarna in wat vetstof aan te stoven zonder te kleuren
- Men bevochtigt met de kippen bouillon en brengen deze aan de kook
- Men laat de soep na het kookpunt een 30 tal minuten zachtjes pruttelen
- Men smaakt af en mixen de soep met een staafmixer om deze daarna door een zeef te steken
- In dien nodig bind men de soep met wat roux
- Men doet er de garnituur bij en brengen deze aan het koken room erbij en opdienen
- Bediening :
- Op een warm soepbord of soepkom