Aardbeiengratin met amandelen
Porties 4
Ingredienten
- 400 g aardbeien vaste
- 3 dl room opklop
- 100 g suiker
- 100 g amandelpoeder
- 100 g amandelen schilfers
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 4 blaadjes munt
Instructies
- De eieren en de dooiers met de suiker mooi wit en schuimig kloppen.
- Het amandelpoeder en de half opgeklopte room bijvoegen.
- De gewassen en gereinigde aardbeien snijdt men in niet te grote stukken en verdeelt deze over de vuurvaste schotels, waarna men ze overgiet met de romige amandelsaus.
- Bestrooien met amandelschilfers en laten kleuren onder de ovengrill.
- Bediening
- Op een bordje met een kantpapier, waarop men de gratinschotel plaatst.
- Afwerken met een muntblaadje en eventueel een bolletje vanille ijs.
Notities
Zeer vaste aardbeien gebruiken!