
-
Porties 25 bulles
Ingredienten
- ____Voor de Bulle
- 3,4 dl melk lauwe
- 50 g boter gesmolten
- 16 g gist droge
- 100 g suiker
- 1 snuifje kardemon
- 1 Snuifje zout
- _____Voor de amandelboter
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 20 g marsepein
- _____Voor de citroencrème
- 1 dl citroen sap opkoken
- 2 citroenen raspen , schil van
- 130 g boter
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 1/2 dl room
- _____Voor de versiering
- poedersuiker
- citroenmelisse
Instructies
- Voeg bij de melk kardemon en kaneel.
- Meng melk, bloem en gist in de keukenrobot (of manueel).
- Bewerk gedurende een 10-tal minuten. De boter en suiker toevoegen achter een 5-tal minuten en nog later het zout.
- Neem het deeg eruit en bewerk het nog een paar minuten op de tafel.
- Laat een 10-tal minuten rusten.
- Rol kleine platte balletjes van 45g, en laat ze rijzen gedurende een 15-tal minuten. Het rijzen zo mogelijk in een voorverwarmde oven van +/-45°
- Meng boter met marsepein en smeer dit over de deegballetjes duw er een putje in.
- Laat nogmaals 12' rijzen. De bulles moeten in volume +/- verdubbeld zijn.
- Bak de bulles af in een voorverwarmde oven van 220° op warme lucht, gedurende een 11-tal minuten tot ze lichtbruin zijn
- Citroencrème:
- Meng citroensap, schil, boter, suiker en eieren. Breng het tot bijna aan het kookpunt ( van het vuur nemen bij het eerste belletje). Giet het door een zeef en laat het koud worden.
- Klop de room stijf en meng voorzichtig door de citroen crème.
- Verdeel de citroen crème op de warme gebakjes.
- bovenop veel frambozen. Werk af met poedersuiker en garneer met kruiden.
- Christer Elfving voor Deldiche