Archieven

Zucotto

Zucotto
Recept Afdrukken
Zucotto
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten en suiker tot stijve pieken.
  2. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem.
  3. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven.
  4. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
  5. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen.
  6. Bak de lange vingers circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen
  7. Rooster de noten in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof.
  8. Snij de chocolade fijn en smelt 100 g chocolade.
  9. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spatel de noten, de gesneden chocolade en de sinaasappelsnippers door de slagroom.
  10. Bekleed een kom met plasticfolie en meng de espresso en likeur met elkaar.
  11. Dompel de lange vingers in het espressomengsel zodat ze zich volzuigen en zet ze tegen de rand en de bodem van de kom.
  12. Vul de kom met de helft van de vulling.
  13. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de vulling en schep de vulling in de kom. Vouw de folie dicht en druk goed aan.
  14. Laat de zucotto minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  15. Haal de zucotto uit de vorm en de folie en bestuif met cacaopoeder.

Bokkenpootje

Bokkenpootje
Recept Afdrukken
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
Bokkenpootje
Recept Afdrukken
Porties
35 stuks
Porties
35 stuks
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker en een snuifje zout toe.
  3. Spatel het amandelpoeder en de gezeefde bloemsuiker onder het eiwitmengsel.
  4. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
  5. Schep het beslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is.
  6. Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat.
  7. Spuit er de koekjes op (zorg dat je telkens gelijke vormpjes hebt), werk af met geschaafde amandelen.
  8. Bak de koekjes in 15-20 minuten (probeer er eerst een stuk of 4, wij hielden het bij 15/16 minuutjes) af in de voorverwarmde oven. Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt. Zo voorkom je dat hij verder gaart.
  9. Maak de crème au beurre:
  10. Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokje aan de kook.
  11. Klop de suiker met de room, eidooiers en crèmepoeder op.
  12. Verwijder de vanillestokjes uit de melk en giet dan wat kokende melk op de koude massa.
  13. Shenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. Pas op dat dit niet begint aan te branden!
  14. Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plasticfolie (op de creme zodat zich geen velletje vormt). Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast. Eens dat ze afgekoeld is en je ze wilt vermengen met de boter, laat beide op kamertemperatuur komen (anders schift alles) – als het toch zou schiften, kan je beide samen even verwarmen en gladmengen ( nog niet getest, maar vond deze info op internet)
  15. Draai de boter (op kamer temperatuur!)luchtig in de keukenrobot.
  16. Voeg geleidelijk de banketbakkersroom toe.
  17. Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit vanille.
  18. Maak de krokante chocoladevoetjes:
  19. Smelt je chocolade (kies voor goede kwaliteit) in een pan au bain-marie OF op een heel zacht voer. Blijf roeren zodat deze niet begint aan te branden.
  20. De chocolade moet 32° zijn.
  21. Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.
  22. Leg je bokkenpootjes op een schaal met bakpapier of aluminiumfolie zodat de chocolade kan opstijven.