Gai pad med ma muang ( ไก่ผัดเม็ดมะม่วง )
Ingredienten
- 2 kg kip filet
- 1 koffielepel kipkruiden
- 1 koffielepel curry Gele
- 1 koffielepel Whisky
- 1 soeplepel suiker
- kruidenmix rosdee
- zonnebloemolie
- 2 ajuinen groot
- 500 g cashewnoten
- 2 soeplepels sojasaus
- champignons bruin
- 1 l room
- ui lente
- selder Thai
- 2 soeplepels oestersaus
- 1 koffielepel kruidenmix
- 1 koffielepel maggi
Instructies
- Kipfilet in stukjes snijden in een kom mengen met –whisky- kipkruiden –oestersaus -Maggi – suiker –en gele curry.
- De Cashewnoten bakken in de frituur en laten drogen op keukenpapier.
- Champignons snijden –Ajuin snijden (niet te klein)–lente ui snijden – selder snijden.
- Wok of pan met zonnebloemolie opwarmen kip roerbakken samen met de ajuin – Champignons toevoegen- sojasaus –suiker- curry –maggi dit alles mengen. Room bijvoegen en proeven. Als laatste lente ui - selder en cashewnoten toevoegen.