Thaise Larb Gai Amuse -1073-
Porties 18 personen
Ingredienten
- 500 g kipfilet fijngehakt
- 50 g rijst rauwe
- 2 stengels citroengras fijngehakt
- 4 stuks Kaffir limoenblaadjes heel fijn gesneden
- 60 ml citroensap
- 60 ml vissaus
- 1 tl suiker:
- chilipoeder naar smaak, mild of pittig
- 1 bosje muntblaadjes verse
- 3 stuks sjalotten dun gesneden
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 3 stuks pijpajuin optioneel, fijngesneden
- 4 stuks sucrine/suikersla
Instructies
- Rooster de rijst in een droge pan tot goudbruin en geurig.
- Stamp fijn in vijzel tot een korrelig poeder (geen stof). Dit geeft de typische nootachtige smaak en lichte crunch.
- Bak knoflook zacht in beetje olie.
- Voeg kipgehakt toe en bak rul, zonder te bruinen (mag sappig blijven).
- Voeg citroengras, sjalot en kaffir limoenblaadjes toe, kort meebakken.
- Breng op smaak met vissaus, citroensap, suiker en chili.
- Roer het geroosterde rijstpoeder erdoor voor binding en textuur.
- Voeg pijpajuin en munt vlak voor het serveren toe.
- Serveer in een blaadje sucrine voor extra frisheid