Thaise Larb Gai Amuse -1073-

 

Print

Thaise Larb Gai Amuse -1073-

Porties 18 personen

Ingredienten

  • 500 g kipfilet fijngehakt
  • 50 g rijst rauwe
  • 2 stengels citroengras fijngehakt
  • 4 stuks Kaffir limoenblaadjes heel fijn gesneden
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml vissaus
  • 1 tl suiker:
  • chilipoeder naar smaak, mild of pittig
  • 1 bosje muntblaadjes verse
  • 3 stuks sjalotten dun gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 3 stuks pijpajuin optioneel, fijngesneden
  • 4 stuks sucrine/suikersla

Instructies

  • Rooster de rijst in een droge pan tot goudbruin en geurig.
  • Stamp fijn in vijzel tot een korrelig poeder (geen stof). Dit geeft de typische nootachtige smaak en lichte crunch.
  • Bak knoflook zacht in beetje olie.
  • Voeg kipgehakt toe en bak rul, zonder te bruinen (mag sappig blijven).
  • Voeg citroengras, sjalot en kaffir limoenblaadjes toe, kort meebakken.
  • Breng op smaak met vissaus, citroensap, suiker en chili.
  • Roer het geroosterde rijstpoeder erdoor voor binding en textuur.
  • Voeg pijpajuin en munt vlak voor het serveren toe.
  • Serveer in een blaadje sucrine voor extra frisheid
Scroll naar boven