Appel crumble met rozijnen en rum
Porties 4
Ingredienten
- 4 appels Jonagold-
- 1 snuifje kaneel
- 10 eetlepels bloem gewone
- 6 eetlepels boter
- 8 eetlepels kristalsuiker
- 4 bolletjes ijs vanille
- wat rozijnen in rum geweekte
Instructies
- De oven op 180 graden voorverwarmen
- De appels schillen het klokhuis verwijderen en dan de appel in 8 kwartjes verdelen
- De kwartjes mengen met wat kaneel en een beetje suiker
- De appels in een vuurvaste schotel plaatsen
- Men mengt de boter (koelkast temp)met de bloem en de suiker tot men dikke stukken bekomt dit doet men over de appels
- Dit alles bakt men dan in de oven gedurende een 25 à 30 minuten
- De kruimels moeten goudkleurig zijn en de appels gaar
- Bediening :
- Op een bordje schept men een lepel of 2 van de appels en men voegt er een bolletje vanille ijs bij