Pluma Iberico met pickles, chimichurri, bloemkool, amarant & pomme soufflé -1076-

 

Print

Pluma Iberico met pickles, chimichurri, bloemkool, gepofte amarant & pomme soufflé -1076-

Porties 18 personen

Ingredienten

1.Pluma Iberico ingrediënten

  • 1,8 kg Pluma Iberico: 100 g p.p. voor verfijnde portie
  • olijfolie
  • peper grof zeezout

2.Zelfgemaakte pickles Ingrediënten:

  • Mix van groenten: mini wortel, totaal ± 400 g rettich (witte radijs), rode ui, komkommer
  • 200 ml azijn
  • 200 ml water
  • 80 g suiker
  • 15 g zout:
  • mosterdzaad korianderzaad, laurier, peperkorrels

3. Chimichurri Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 rode punt paprika
  • 0,5 rode peper zonder zaadlijsten
  • 1 teentje look
  • 0.5 bos peterselie
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • handvol verse oregano
  • handvol basilicum
  • 3 el rode wijnazijn
  • 10 cl olijfolie
  • Fleur de sel

4. Bloemkoolroosjes Ingrediënten

  • 2 bloemkool kleine (± 1 kg totaal)
  • olijfolie
  • zout

5. Gepofte amarant Ingrediënten:

  • 80 g Amarant
  • frituurolie

6. Pomme soufflé Ingrediënten:

  • 1,5 kg aardappelen vastkokend
  • olie om te frituren

Instructies

1. Pluma Iberico Bereiding

  • Laat vlees op kamertemperatuur komen.
  • Schroei op hoog vuur in olijfolie, daarna kort garen op 140°C in oven, (tot kern ± 55–57°C → rosé).
  • Vlak voor serveren kort laten rusten en in dunne plakjes snijden.

2.Zelfgemaakte pickles Bereiding

  • Breng azijn, water, suiker, zout en specerijen aan de kook. Giet heet over dun gesneden groente, laat afkoelen en minstens 2u marineren.

3. Chimichurri Bereiding

  • De zaadlijsten van de puntpaprika en de rode peper verwijderen en super fijn snijden.
  • Sjalotje en look fijn versnipperen. De kruiden plukken en fijn snijden.
  • Meng alle ingrediënten met de olijfolie en rode wijnazijn en kruid bij naar wens.

4. Bloemkoolroosjes Bereiding

  • Rauw: Snijd enkele kleine roosjes flinterdun en marineer kort in olijfolie en citroen.
  • Geroosterd: Bak een deel op 220°C met wat olie tot goudbruin.

5 .Gepofte amarant Bereiding

  • Verhit een droge pan tot gloeiend heet.
  • Voeg kleine beetjes amarant toe → laten poppen (zoals popcorn).
  • Meteen uit de pan en op een keukenrolletje, eventueel grof zeezout over strooien

6. Pomme soufflé Bereiding (technisch!)

  • https://www.youtube.com/watch?v=0961i7nZfKU een link om eens te zien hoe we te werk zullen gaan.
  • Snijd dunne plakjes (2–3 mm), steek uit in ovale vorm.
  • Frituur eerst op 140°C tot licht krokant → uitnemen.
  • Daarna direct afbakken op 180°C → ze blazen op tot soufflé.
  • Zout toevoegen vlak voor serveren.
Scroll naar boven