Gevulde aardpeerrolletjes -1040-
Porties 18 personen
Ingredienten
- 1,5 kg aardperen Luc
- 250 g ricotta of een andere zachte kaas, zoals feta of geitenkaas
- 100 g noten geroosterde, bijv. walnoten of hazelnoten
- paar takjes tijm verse, fijngehakt
- 2-3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- zout en peper naar smaak
- 1 vel bladerdeeg optioneel, voor een krokante buitenkant
Instructions
- Aardperen voorbereiden:
- Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2-3 mm dik.
- Kook de aardpeerplakjes in een pan met water en een beetje zout gedurende 5-7 minuten totdat ze net gaar zijn, maar nog steeds stevig blijven.
- Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
- Vulling maken:
- Meng in een kom de ricotta (of feta/geitenkaas), fijngehakte tijm, citroensap, knoflook, zout, en peper tot een glad mengsel.
- Hak de geroosterde noten grof en voeg ze toe aan de vulling voor wat extra crunch.
- Aardpeerrolletjes maken:
- Neem een plakje gekookte aardpeer en leg er een klein beetje van het kaas- en notenmengsel op.
- Rol de aardpeer voorzichtig op, zoals een klein springroll- of sushirolletje. Je kunt ze met een prikkertje vastzetten als dat nodig is.
- Optioneel - Bladerdeeg:
- Als je bladerdeeg wilt gebruiken, snijd het deeg in kleine vierkantjes (ongeveer 5x5 cm) en wikkel de aardpeerrolletjes erin.
- Bak de bladerdeegrolletjes in een voorverwarmde oven (200°C) voor ongeveer 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.