Gevulde aardpeerrolletjes -1040-

 

Print

Gevulde aardpeerrolletjes -1040-

Porties 18 personen

Ingredienten

  • 1,5 kg aardperen Luc
  • 250 g ricotta of een andere zachte kaas, zoals feta of geitenkaas
  • 100 g noten geroosterde, bijv. walnoten of hazelnoten
  • paar takjes tijm verse, fijngehakt
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 1 vel bladerdeeg optioneel, voor een krokante buitenkant

Instructions

  • Aardperen voorbereiden:
  • Schil de aardperen en snijd ze in dunne plakjes van ongeveer 2-3 mm dik.
  • Kook de aardpeerplakjes in een pan met water en een beetje zout gedurende 5-7 minuten totdat ze net gaar zijn, maar nog steeds stevig blijven.
  • Laat ze goed uitlekken en afkoelen.
  • Vulling maken:
  • Meng in een kom de ricotta (of feta/geitenkaas), fijngehakte tijm, citroensap, knoflook, zout, en peper tot een glad mengsel.
  • Hak de geroosterde noten grof en voeg ze toe aan de vulling voor wat extra crunch.
  • Aardpeerrolletjes maken:
  • Neem een plakje gekookte aardpeer en leg er een klein beetje van het kaas- en notenmengsel op.
  • Rol de aardpeer voorzichtig op, zoals een klein springroll- of sushirolletje. Je kunt ze met een prikkertje vastzetten als dat nodig is.
  • Optioneel - Bladerdeeg:
  • Als je bladerdeeg wilt gebruiken, snijd het deeg in kleine vierkantjes (ongeveer 5x5 cm) en wikkel de aardpeerrolletjes erin.
  • Bak de bladerdeegrolletjes in een voorverwarmde oven (200°C) voor ongeveer 10-15 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.