Soljanka -1041-

Print

Soljanka -1041-

Porties 18 personen

Ingredienten

  • 1,5 l groentebouillon
  • 10 ajuinen
  • 2,5 scheutjes olie met neutrale smaak
  • 5 teentjes look
  • 625 g soep vlees
  • 7,5 rookworsten
  • 10 tomaten
  • 100 g tomatenpuree
  • 7,5 rode paprika's
  • paprikapoeder
  • pezo
  • 2,5 scheutjes witte wijn
  • tijm
  • laurier
  • 250 g augurken
  • 5 citroenen
  • 2,5 handvol peterselie
  • 10 el zure room

Instructions

  • Verwarm de groentebouillon. Een recept om zelf een ketel bouillon te maken vind je hier.
  • Verwarm een scheut olie in een soepketel. Pel en snipper de uien. Stoof ze in de olie. Pel en snipper de knoflook. Plet met een mes en doe de tenen bij de uien.
  • Stoof het soepvlees samen met de uien. Snijd de rookworst in stukjes en doe ze in de soepketel.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Doe ze bij het vlees en de uien. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken. Schil de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het in de soepketel. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  • Giet de warme bouillon en een flinke scheut witte wijn bij het vlees en de groenten. Leg de tijm en laurier in de soepketel. Zet een deksel op de ketel en laat minstens 1,5 uur garen op een matig vuur.
  • Snijd de augurken fijn. Snijd een halve citroen in plakjes. Snipper de peterselie.
  • Pers de rest van de citroenen. Doe het citroensap en de gesnipperde augurken bij de soep.
  • Serveer de soep met een plakje citroen, gesnipperde peterselie en een lepel zure room