Ui. Franse uiensoep
Porties 12
Ingredienten
- 110 g boter
- 900 g ui Spaanse in ringen
- 2.5 l runderbouillon
- 5 takjes venkel groen
- 2 kruidnagels
- 50 g suiker
- 2 stokbroden in schuine plakjes
- cognac
- 250 g gruyère
Instructies
- Smelt de boter in een grote pan, voeg de uien toe en fruit ze zeer zacht, goudgeel en transparant zijn.
- Breng de bouillon in een andere panaan de kook en schenk hem bij de uien.
- Voeg venteltakjes, kruidnagel , peper en zout naar smaak bij.
- Verhit de suiker op een metalen lepel met lang handvat onder de grill of boven de gasvlam tot hij carameliseert en donkerbruin wordt.
- Roer dit door de soep, die hierdoor een diepe volle kleur krijgt.
- Laat 30 min. Sudderen.
- Verwijder de venteltakjes.
- Rooster de stukjes stokbrood aan beide zijden goudbruin.
- Voeg de Cognac bij de soep.
Notities
Beleg de stukjes stokbrood dik met gruyère en laat grilleren tot de kaas gaat borrelen.