Bruschetta’s met paddenstoelen -1035-
Porties 10 personen
Ingredienten
- 1 ciabatta brood
- 250 g paddenstoelen liefst oesterzwammen
- 1 rood uitje
- 2 tenen knoflook
- peterselie verse , naar smaak
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 30 g Parmezaanse kaas
- olijfolie
Instructies
- Snijd het brood in sneetjes. Bestrijk ze aan beide kanten met een dun laagje olijfolie. Verhit een grillpan en grill de broodjes hier in licht krokant. Wrijf de bruschetta’s aan 1 zijde in met 1 teentje knoflook. ( kan ook in de oven, 6 minuten op 180 graden)
- Hak het andere teentje knoflook fijn samen met het uitje. Fruit dit aan in de pan. Hak de paddenstoelen grof. Bak deze ook mee in de pan. Breng op smaak met een snufje peper en zout en voeg wat fijngehakte peterselie toe. Blus af met de balsamico azijn en laat iets inkoken.
- Verdeel het paddenstoelenmengsel over de bruschetta’s. Rasp de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met wat extra peterselie. Serveer lauwwarm of koud.