Smelt chocolade en boter in een ruime pan au bain-marie.
Klop het eiwit met 50g suiker stijf.
Klop de eigelen met 150g suiker wit.
Meng de nu niet te warme chocolade massa onder de eigelen. Meng eerst 1/3 eiwit voorzichtig onder de eigeel-chocolade massa en meng daar na de rest van het eiwit voorzichtig onder de massa.
Bekleed een springvorm met bakpapier en besmeer met boter.
Giet de helft van de chocolade massa in de vorm en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175° 40 min.
Plaats de rest van de chocolade massa in de ijskast.
Haal de taart uit de oven en plaatst de taart in de ijskast tot de taart koud is geworden.
Verdeel de rest van de chocolade massa erover en laat nog zolang mogelijk in de ijskast staan.
Haal de taart uit de vorm en bestrooi met cacao en chocolade schilfers.
Snijd de taart en verdeel over borden. Decoreer met rozenblaadjes.
Mix de diepvries frambozen met wat suiker in en mixt ze fijn. Serveer met de taart..