Ga terug Email Link
Afdrukken

Fazanten filets soep met champignons en truffel carpaccio -969-

Porties 4 personen

Ingredienten

  • 800 g champignons witte en grof gesneden
  • 1 ui geschild en in stukjes gesneden
  • 1 teentje l ook gehakt
  • 50 g boter
  • 1,5 l bouillon gevogelte
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 100 g boter
  • 60 ml slagroom
  • pezo met witte peper
  • 2 champignons in flinke dunne plakjes gesneden
  • truffel carpaccio op olie
  • olijfolie extra
  • kervel fijn gehakt
  • 2 fazanten files

Instructies

  • Stoof de ui, look en champignons in boter. Blus met de gevogelte bouillon en voeg de tijm en laurier toe. Laat dit tot de helft inkoken
  • Mixs de soep met een staaf mixer en giet de soep door een fijne zeef.
  • Kruid de fazantenfiles met pezo. Bak deze in boter half gaar. Snijd de files over langs in twee en snijdt zo verder in heel dunne plakjes. Hhou ze warm.
  • Breng de champignonsoep aan de kook. Kruiden met wat zout en witte peper.
  • Koude boter door soep mixen totdat zich schuim vormt.
  • Slagroom licht op kloppen en door de soep mengen. Terug aan de kook brengen
  • Mix de truffel carpaccio met extra olijfolie
  • Plaats de fazanten sneetjes op de bodem van een soepkom. Giet er de gloed hete soep erover
  • Werk af met een paar plakjes champignons, truffelolie en kervel.

Notities

Christer Elfving