Kerststbrood, hartig gevuld met ricotta en gedroogde tomaten -943-
Porties 6pers
Ingredienten
1ui
2teentjes look
2eetlepelolijfolie + extra
120gtomatengedroogde
60golijvenzwarte , ontpit
400gricotta
1tijmklein gedroogde
2ei
1snuifje cayennepeper
1rol bladerdeeguit het koelvak
3takjes tijm
Instructies
1. Pel en snipper de ui en de knoflook.Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook glazig. Zet de panvan het vuur en laat afkoelen. Vet de stervormige bakvorm lichtjes in met olie.2. Hak de gedroogde tomaten en de olijvengrof. Verkruimel de ricotta in een mengkom en voeg de tomaten en de olijfolietoe. Voeg de tijm, het ei, cayennepeper en peper en zout toe en meng.3. Rol het deeg uit en besmeer met hettomatenmengsel. Rol alles strak op en snij in stukken van 4 à 5cm breed. Zet zerechtop in de bakvorm. Borstel het losgeklopt ei over het oppervlak en bak inongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Laat wat afkoelen en decoreer mettijm.