Tongrolletjes met wakame, mosselen en garnalen. -881-
Porties 4
Ingredienten
8tongfilets
handvol wakame in water geweekt
Pezo
20mosselen gekookt met een scheut wijn
50gr.garnalen
aardappelpuree
12oesterblaadjes
handvol zeekraal2 min gekookt
erwtenscheuten
Instructies
De tongrolletjes kruiden, open leggen en bedekken met een beetje wakame , de vis oprollen en vastprikken met een stok(je). Alles schikken op in een beboterde ovenschotel .
De mosselen koken met een scheut wijn laten open gaan en opzij zetten .
Zeekraal effkes blancheren in water .
De bouillon ( kip en vocht van de mossels ) samen met de room laten inkoken tot de helft . Afwerken met boter en af smaken met limoensap .
De puree heel smeuïg maken , in een spuitzak doen .
Notities
Opdienen:
Op ieder bord 2 tongrolletjes leggen , een 5 tal mossels errond , 3 of 4 toefkes puree spuiten .
Saus over gieten , kleine pollepel , en afwerken met 3x een oesterblad en een beetje erwtenscheuten .