Ga terug Email Link
Afdrukken

Lepelhapjes à la landaise -878-

Porties 8

Ingredienten

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 schijfje ganzenlever van 40 g
  • 8 sneetjes eendenborst gerookte
  • 1 peer halve peren op siroop «Taste of Inspirations »
  • 8 blaadjes raketsla

Instructies

  • Verwijder het vet van de sneetjes eendenborst. Snij de ganzenlever in een aantal driehoekjes gelijk aan het aantal porties en steek tussen de sneetjes. Schik in de lepels.
  • Laat de peertjes uitlekken (bewaar 1 eetlepel siroop) en snij in kleine blokjes. Verdeel over de lepels.
  • Meng de azijn met de eetlepel siroop.
  • Werk elke lepel af met een slablaadje en een weinig saus. Dien dadelijk op.

Notities

Kooktip
Bij gebrek aan lepels: steek elk rolletje eenden filet/ganzenlever met een groot
blokje fruit op een tandenstoker en besprenkel met wat saus.
Variant: Vervang de peren door een rijpe mango. Pureer, in dit geval, 1 eetlepel
vruchtvlees en meng met de azijn.