Salades 2001

Print Friendly, PDF & Email

Penne met Parmaham, zongedroogde tomaten en basilicum

Benodigdheden (10 personen)

300 g penne; 200 g Parmaham; 50 g zongedroogde tomaten; ½ bot basilicum; 50 g gemarineerde olijven.

Bereiding

Kook de penne beetgaar en vermeng met fijngesneden tomaten, olijven en kleine basilicumblaadjes.  Bestrooi deze salade met fijngesneden Parmaham.

 

Salade van mango, komkommer en tomaat

Benodigdheden (10 personen)

2 mango’s; 1 komkommer; 4 tomaten.

Bereiding

Verwijder de pitjes uit de komkommer en snijd deze in brunoise (met schil).  Schil de mango en emondeer de tomaten.  Deze worden eveneens in brunoise gesneden en samen vermengd met de komkommer.  Overgiet met een vleugje olijfolie.

 

Rijst met rode bieten

Benodigdheden (10 personen)

300 g rijst; 2 verse rode bieten; 1 mini-ananas.

Bereiding

Gaar de rijst in een beetje groentebouillon en laat deze afkoelen.  Snijd ondertussen de rode biet in brunoise en kook hem gaar in wat water.  Snijd de ananas in brunoise en vermeng met de rode bieten en de rijst.

 

Musclun (= mengeling van jonge slascheuten)

Benodigdheden (10 personen)

500 g (Delhaize)

 

Tomatensalade met Spaanse sjalot en lava’s

Benodigdheden (10 personen)

5 tomaten; ½ bot lava’s; 2 Spaanse sjalotten.

Bereiding

Snijd de tomaten in fijne sneetjes en bestrooi met fijngesnipperd sjalot en lava’s.