Ricotta-pannekoek met tataki van tonijn, wasabi crème en wakame 1032-

 

Afdrukken

Ricotta-pannekoek met tataki van tonijn, wasabi crème en wakame 1032-

Porties 1 persoon

Ingredienten

Ricotta-pannekoek:

  • 50 g ricotta
  • 1 ei klein
  • 25 g bloem bij voorkeur zelfrijzend
  • 1 eetlepel melk of room
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel olijfolie of boter. Voor het bakken

Tataki van Tonijn:

  • 100 g tonijnsteak sushi-kwaliteit
  • 1/2 eetlepel sojasaus bij voorkeur tamari of lichte sojasaus
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel witte en zwarte sesamzaadjes
  • zout en peper naar smaak

Wasabi Crème:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1/4 theelepel wasabi pas aan naar smaak
  • 1/2 theelepel citroensap of limoensap
  • zout naar smaak

Garnering:

  • 2 eetlepels wakame gedroogd of vers, afhankelijk van wat je kunt vinden
  • 1/2 theelepel sesamzaadjes optioneel
  • 1 snufje limoensap of citroenrasp. Optioneel, voor extra frisheid

Instructies

  • Ricotta-pannekoek:
  • Meng de ricotta met het ei in een kom. Voeg de bloem, zout en melk toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Verhit een klein beetje olie of boter in een pan op middelhoog vuur. Schep een kleine hoeveelheid beslag (ongeveer 2-3 eetlepels) in de pan om een dunne pannekoek te maken.
  • Bak de pannekoek 1-2 minuten aan beide kanten, totdat hij goudbruin en gaar is. Zet hem opzij om af te koelen.
  • Tataki van Tonijn:
  • Snijd de tonijn in een blok van ongeveer 100 g.
  • Verhit een pan op hoog vuur en voeg de sesamolie toe. Bak de tonijn aan elke kant snel (ongeveer 30 seconden tot 1 minuut per kant), zodat de buitenkant dichtschroeit maar de binnenkant rauw blijft.
  • Haal de tonijn uit de pan, laat even rusten en snijd in dunne plakjes. Bestrooi de tonijn met de sesamzaadjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Wasabi Crème:
  • Meng de mayonaise met de wasabi, citroensap en een snufje zout in een klein kommetje.
  • Pas de hoeveelheid wasabi aan naar jouw smaak (meer voor een pittiger effect).