Kalfstartaar met kwartelei en balsamico-sinaasappel vinaigrette. -1031-

 

Afdrukken

Kalfstartaar met Kwartelei en Balsamico-Sinaasappel Vinaigrette. -1031-

Porties 1 persoon

Ingredienten

  • 70 g kalfsvlees mager
  • 1 kwartelei per persoon
  • 1/2 sjalot fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes fijngehakt
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie extra vergine
  • 1/2 theelepel suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel sinaasappelsap vers

Instructies

  • Meng in een klein kommetje de balsamicoazijn, sinaasappelsap en suiker. Klop goed door en voeg daarna de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper. Zet opzij zodat de smaken kunnen mengen.
  • Snij het kalfsvlees tot kalfstartaar en doe in een kom. Voeg de fijngehakte sjalot, kappertjes, Dijonmosterd, Worcestersaus en citroensap toe. Meng alles voorzichtig.
  • Verwarm water in een klein pannetje. Voeg een beetje azijn toe (optioneel, dit helpt het eiwit beter samen te houden).
  • Breek voorzichtig de kwarteleieren en laat ze één voor één in het water glijden. Kook ze 2 tot 3 minuten, afhankelijk van hoe zacht je de dooier wilt hebben.
  • Haal ze uit het water en zet ze op een stukje keukenpapier om overtollig water af te voeren.
  • Verdeel de kalfstartaar mooi in een uitsteekvormpje (cirkel). Maak met een lepel een klein kuiltje in het midden van de tartaar.
  • Leg het gekookte kwartelei voorzichtig in het kuiltje.
  • Lepel een beetje van de balsamico-sinaasappelvinaigrette over de tartaar