Pompoen met mangochutney, dip van -1016-
Porties 1 persoon
Ingredienten
- 1 flespompoen butternut volstaat voor iedereen
- 10 g kikkererwten
- Tijm
- 1/8 peper rode pikante
- 1/8 ui rode
- 1/8 knoflook
- paar korianderblaadjes
- Pompoenpitten binnenkant butternut
- 1/8 limoen
- 1/10 gember
- Olijfolie
- Peper en zout
- Currypoeder
Flatbread
- 400 g bloem volkoren meel kan ook
- 300 g yoghurt
- 2 tl bakpoeder
- 7 g zout
Instructies
Flatbread
- Alles mengen, kwartier laten rusten, plat rollen en bakken in een pan
Hummus/dip:
- De pompoen in stukken snijden, poffen in de oven, samen met de look, tijm, olijfolie en pezo.
- Plusminus 20’ op 180graden,
- Afgieten, tijm eruit halen en samen blenderen met de kikkererwten, pezo en currykruiden
Mangochutney:
- Mango in fijne stukjes snijden, mengen met de fijngehakte ui, 🌶, gember en look.
- Mengen met de olijfolie, pezo en limoen. Afwerken met een korianderblaadje