Pompoen met mangochutney, dip van -1016-

Afdrukken

Pompoen met mangochutney, dip van -1016-

Porties 1 persoon

Ingredienten

  • 1 flespompoen butternut volstaat voor iedereen
  • 10 g kikkererwten
  • Tijm
  • 1/8 peper rode pikante
  • 1/8 ui rode
  • 1/8 knoflook
  • paar korianderblaadjes
  • Pompoenpitten binnenkant butternut
  • 1/8 limoen
  • 1/10 gember
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Currypoeder

Flatbread

  • 400 g bloem volkoren meel kan ook
  • 300 g yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • 7 g zout

Instructies

Flatbread

  • Alles mengen, kwartier laten rusten, plat rollen en bakken in een pan

Hummus/dip:

  • De pompoen in stukken snijden, poffen in de oven, samen met de look, tijm, olijfolie en pezo.
  • Plusminus 20’ op 180graden,
  • Afgieten, tijm eruit halen en samen blenderen met de kikkererwten, pezo en currykruiden

Mangochutney:

  • Mango in fijne stukjes snijden, mengen met de fijngehakte ui, 🌶, gember en look.
  • Mengen met de olijfolie, pezo en limoen. Afwerken met een korianderblaadje