Groene kool wrap -1017-

 

Afdrukken

Groene kool wrap -1017-

Ingredienten

  • 1 kool groene
  • 4 handvol nacho's
  • 4 el Yoghurt volle Griekse yoghurt
  • 1 tl mierikswortel puree of wasabi
  • peper
  • 4 avocado's
  • 250 g geitenkaas zachte/smeer
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 0,5 el cayennepeper
  • 1 snuifje paprikapoeder
  • Zout

Instructies

  • Haal de minder mooie buitenste bladeren van de groene kool. Trek dan voorzichtig 6 grote bladeren van de kool en spoel ze onder stromend water. Gebruik de rest van de kool in een andere bereiding. (Gebruik je creativiteit/inspiratie)
  • Breng water aan de kook in een grote pan en blancheer de bladeren 1 minuut. (TIPJe kunt de bladeren ook heel kort garen in een stoomoven.)
  • Haal de bladeren uit het water en dompel ze meteen in ijskoud water om de garing te stoppen en ze mooi groen te houden. De bladeren mogen nog een beetje krokant zijn.
  • Laat de bladeren uitlekken tussen propere keukenhanddoeken.
  • Rasp de schil van de citroen en houd de zeste apart voor de dipsaus.
  • Pel de avocado’s, verwijder de pit (en bijhouden op te planten :)) en plet het vruchtvlees met de geitenkaas. Meng er een scheutje olijfolie en het sap van een kwartje citroen door. (TIP Controleer of de avocado rijp is door het steeltje bovenaan weg te nemen. Als het geel is, is de avocado rijp. Groen duidt op onrijpheid en als het bruin is, is hij té rijp. Een rijpe avocado kun je ook gemakkelijk pellen.)
  • Breng de spread op smaak met cayennepeper, een snuif paprikapoeder en zout.
  • Meng de yoghurt met de helft van de citroen zeste en de mierikswortelpuree. (Of wasabi) Breng op smaak met peper.
  • Zorg dat de koolbladeren goed droog zijn. Leg ze open op het werkblad en snijd de harde kern weg.
  • Bestrijk het blad tot in de helft royaal met avocadospread
  • Verdeel er de salade over en verkruimel een handvol nacho’s over elke wrap.
  • Rol de koolbladeren voorzichtig op en ‘kleef’ ze dicht met een beetje avocadospread.
  • Snijd de wraps in stukken en serveer ze met de dipsaus.