Oesters espuma van limoen, fijne brunoise van granny Smith en een crumble van gezouten amandel. -1023-
Porties 1 persoon
Ingredienten
Limoenschuim
- 340 g limoensap
- 340 g water
- 2,8 gram lecithine
- 1/8 appel per persoon
- 100 ml appelazijn is voldoende voor minstens 25 pers
- 1 oester per persoon
- 2 stuks gezouten amandel per persoon
Instructies
- De oesters voorzichtig opensteken. Het zeewater er uit gieten, mondrandje voorzichtig proper maken. De sluitspier onder de oester voorzichtig doorsnijden, en de oester voorzichtig omdraaien. Deze mogen zo veel en zo lang mogelijk in de koelkast blijven.
- De brunoise van appel zo fijn mogelijk snijden. Met de schil aan. En marineren in de appel azijn.
- De gezouten amandelen fijnhakken .
- Voor het limoenschuim: maken als we gaan serveren! Alle ingrediënten samen voegen in een brede kom. Alles opschuimen met de bamix. Zoveel mogelijk schuim maken door de bamix juist onder het oppervlak te houden. En een minuutje laten staan. Zo stabiliseert het schuim.
- Afwerking: op een oester de uitgelekte brunoise doen, hierop een lepeltje limoenschuim en als topping de amandelcrumble