Mini tartelettes met gekarameliseerde rode ui, geitenkaas en tijm -1024-
Porties 1 persoon
Ingredienten
- 1/8 rode ui per persoon
- 1 fles Balsamico azijn voor minstens 25 pers
- Bruine suiker 1 pakje voor minstens 25 pers
- 1 takje tijm per persoon
- 1/8 citroen per persoon
- 1 kg buche van geitenkaas voor minstens 25 pers
- 1 l 35% room voor minstens 25 pers
- 1 bladerdeegvel voor 10 personen
Instructies
- De rode ui in julienne snijden en voorzichtig aanzetten in boter en blussen met de balsamico azijn als de ui glazig is. Bruine suiker op strooien en even laten sudderen tot als het confituurconsistentie heeft.
- De geitenkaas grof versnijden om per keer in de thermomix te blenden, samen met de room en een beetje tijm. We doen dit in 2x (1/2 geitenkaas + 1/2 room met een beetje tijm en dit 2x)
- Het bladerdeeg uitsteken, en vullen met de confituur van ui. We garen deze plusminus 10’ op 180, en dan vullen we ze met onze geitenkaas crème.
- Als afwerking raspen we er citroen op.
Notities
Krokante bladerdeegbodempjes gevuld met een laag gekarameliseerde rode ui (bereid met balsamicoazijn) en afgemaakt met een dot romige geitenkaas.
Bak kort in de oven en garneer met een takje verse tijm en fijn geraspte citroenschil .
Bak kort in de oven en garneer met een takje verse tijm en fijn geraspte citroenschil .