Knolseldersoep met hazelnootolie, krokant gebakken spekjes en paddenstoelen. -1025-

Afdrukken

Knolseldersoep met hazelnootolie, krokant gebakken spekjes en paddenstoelen. -1025-

Ingredienten

  • 2 knolselders voor minstens 25 pers.
  • 2 ui voor minstens 25 pers
  • 4 teentjes l ook
  • paar takjes tijm
  • 1 L 35% room
  • 1 L water
  • 1/2 lapje ontbijtspek per persoon
  • 2 stuks oesterzwam per persoon
  • 1 flesje hazelnootolie van 100ml is voldoende voor minstens 25 pers

Instructies

  • De knolselders ongeveer 40’ op 180 graden afbakken op hun geheel.
  • De speklapjes open leggen op een bakplaat, Ongeveer 15’ afbakken op 160 graden. Laten afkoelen en te verkruimelen met de hand over de soepjes.
  • De oesterzwammen grof hakken (niet te grof, want dient als afwerking) en kort opbakken met een beetje look versnippert bij gebakken. Kruiden met pezo.
  • Garneren op de soep.

Soep

  • ui aanstoven met de look en de tijm, goed laten aanstoven.
  • Ondertussen de knolselders pellen, grof versnijden en erbij doen.
  • De room erbij doen, en water al mixend toevoegen tot de gewenste dikte
  • Als afwerking