Knolseldersoep met hazelnootolie, krokant gebakken spekjes en paddenstoelen. -1025-
Ingredienten
- 2 knolselders voor minstens 25 pers.
- 2 ui voor minstens 25 pers
- 4 teentjes l ook
- paar takjes tijm
- 1 L 35% room
- 1 L water
- 1/2 lapje ontbijtspek per persoon
- 2 stuks oesterzwam per persoon
- 1 flesje hazelnootolie van 100ml is voldoende voor minstens 25 pers
Instructies
- De knolselders ongeveer 40’ op 180 graden afbakken op hun geheel.
- De speklapjes open leggen op een bakplaat, Ongeveer 15’ afbakken op 160 graden. Laten afkoelen en te verkruimelen met de hand over de soepjes.
- De oesterzwammen grof hakken (niet te grof, want dient als afwerking) en kort opbakken met een beetje look versnippert bij gebakken. Kruiden met pezo.
- Garneren op de soep.
Soep
- ui aanstoven met de look en de tijm, goed laten aanstoven.
- Ondertussen de knolselders pellen, grof versnijden en erbij doen.
- De room erbij doen, en water al mixend toevoegen tot de gewenste dikte
- Als afwerking