Kreeft. Gemengde koolsalade met halve kreeft
Porties 6
Ingredienten
- 3 kreeften
- 1/2 rode kool
- 1/2 witte kool
- 1/2 groene kool
- 300 g kokkelvlees
- 1 soeplepel mosterd
- 1 eigeel
- 5 dl mangojus
- olijfolie
- Dille
Instructies
- Kook de kreeften in een court-bouillon gedurende 2 minuten per 100g.
- Laat in de jus 1 nacht afkoelen.
- Versnijd de kolen zo fijn mogelijk en meng ze.
- Voeg het kokkelvlees toe.
- Maak een dressing met de mosterd, het eigeel, wat kreeftenjus en de mangojus.
- Binden met wat olijfolie.
- Doe de kool op een bolletje in het midden van het bord.
- Haal het kreeftenvlees uit de jus.
- Leg een halve staart rond de kool en de poot bovenop.
- Napeer de kool met wat dressing en een beetje errond.
- Versier met de kleine kreeftenpootjes en een takje verse dille.