Gebakken zalmroyal op aardappelbedje
Porties 6
Ingredienten
- 1100 g zalm filets, royal is enkel de bovenzijde van de zalm
- 4 aardappelen Niclolas
- 2 botten asperges witte
- 2 botten asperges groene
- 1 flesje witbier Hoegaerden
- 6 eieren
- 250 g boter
- sesamolie
- sesamzaadjes
Instructies
- Schil de asperges en kook ze gaar in ruim kokend gezouten water.
- Hou ze daarna warm onder een vochtige warme handdoek.
- Snij de zalmroyal in stukken van 4 cm.
- Kruid en bak lichtjes krokant in de sesamolie.
- Was de aardappelen en snij ze in ronde schijven van max. 3 mm. dik.
- Fruit aan in de boter tot ze goudbruin zijn.
- Wanneer alles gaar is de mousseline opkloppen.
- Warm het bier lichtjes in een steelpan en voeg er de dooiers aan toe.
- Klop stelselmatig op zoals een sabayon.
- Schik nu op warme borden de aardappelen in rosace in het midden en daarop de zalmstukjes.
- Versier met de asperges in kleurverschil rondom de zalm en oversaus met de mousseline.