Kreeft. Babykreeft
Porties 10
Ingredienten
- 5 baby kreeftjes
- 3 l groentebouillon
- 1 kg tagliatelli fijne
- 700 g shitakee
- 2 botjes rucola
- 1 teentje look
- 6 soeplepels olijfolie extra vierge
- 3 soeplepels balsamico azijn
- 10 plukjes basilicum
Instructies
- Gaar de kreeften in de kokende groentebouillon gedurende 4 à 5 minuten.
- Kook de tagliatelli al dente in veel water met zout en olijfolie.
- Koel ze vervolgens onder koud stromend water.
- Kleur de shitakees en de fijn versneden rucola in olijfolie en voeg vervolgens de pasta’s aan toe.
- Ontpantser de kreeften en hou ze warm.
- Verbrijzel deze pantser en laat deze nog wat smaak afgeven in de olijfolie.
- Afwerking
- Leg de pasta’s centraal op het bord met de shitaké en de rucola en leg de kreeft hier schuin over.
- Werk af met een scheutje olijfolie en enkele druppels balsamico.